Sommerferie i Hobbiton

Hobbiton skilt landskap

Kanskje litt sent å begynne planleggingen av årets sommerferie nå, men her kommer likevel et lite tips om et spennende reiseemål. Er du filminteressert, så har du helt sikkert fått med deg at de tre "Ringenes herre"-filmene ble innspilt på New Zealand.

Da jeg var på ferie der rundt årsskiftet, tok jeg selvfølgelig turen innom den lille småbyen Matamata, hvor utendørsscenene av hobbitenes hjemsted Hobbiton ble innspilt. Matamata ligger på New Zealands nordlige halvdel. Innspillingen skjedde under mye hemmelighetskremmeri på en enorm sauefarm. I dag tjener bøndene penger både på sauer og turister... Kanskje går det akkurat for det samme?

Foruten om en del kulisser utstilt i Wellington lenger sør i landet, er dette det eneste bevarte utendørs filmsettet fra den populære filmtrilogien.

Etter å ha blitt busset ut på sauefarmen kunne vi fritt vandre i Frodo og Bilbo Baggins grønne nabolag. Nå skal det sies at de som driver denne tursitattraksjonen er underlagt svært strenge restriksjoner fra filmselskapet New Line. De får for eksempel ikke dekorere jordhullene slik de så ut i filmen, men bare vedlikeholde kontruksjonene på enklest mulig måte. Dette høres kanskje strengt ut, men normalt rives slike filmsett etter innspillingen er over. Det spekuleres i at grunnen til at sauefarmer-familien får lov til å gjøre dette, er at de planlegger enda en film bygget på J .R. Tolkiens bøker - "Hobbiten" - og derfor har interesse av å bevare stedet for en ny filminnspilling. "Hobbiten" tar som kjent for seg forhistorien til "Ringenes herre"-filmene.

Hobbiton takskilt Hobbiton Peter Jackson
Hittil har nærmere 100 000 turister utforsket Hobbiton i byen Matamata på New Zealand.
Til høyre: Peter Jackson under innspillingen av trilogien.

Kan absolutt anbefale Hobbiton, om du har tenkt deg til New Zealand. I tillegg er det ufattelig mye annet vakkert å se i dette spennende landet. Om du tar turen til det populære filmsettet vil du nok ikke treffe Peter Jackson. Men du er garantert å treffe 15 000 sauer som nå gresser på Ringenes herre-regissørens gamle tomter.

Og så kan vi jo håpe på at Jackson og hans filmteam en dag igjen inntar denne vakre delen av New Zealand - og gir oss enda en filmklassiker.

Hobbiton Vegard Hobbiton landskap
Meg utenfor Bilbo Baggins hule.
Til høyre: utsikt fra Bilbos hjem.

Hobbiton Partytree Hobbiton sau
Det store treet i midten, er det berømte treet hobbitene fester under i den første filmen.
Til høyre: I dag er det sauer og ikke hobbiter, som koser seg i de idylliske omgivelsene.

Sjenerte Keanu

Sandra og Keanu
Keanu Reeves er kjent som en ganske mediasky fyr. Det fikk jeg erfare i dag.

Sandra Bulllock og Keanu Reeves er i London i forbindelse med Europa-premieren på filmen "Huset ved vannet", og i dag har jeg snakket med dem ved to anledninger. Først sammen i en suite på det fisefine hotellet The Dorchester og i kveld på den røde løperen på Leister Square.

Sandra er humørfylt, småfrekk og gir mye av seg selv. Keanu er hennes rake motsetning. Du kan faktisk lese i ansiktet hans hvor mye han misliker å svare på spørsmål fra journalister. Uansett hvor enkle spørsmålene var i dag, hadde han problemer med å få fram et svar.

Mens han hadde Sandra ved sin side som livbøye under intervjuene i formiddag, måtte han i kveld takle den røde løperen på egen hånd. De møtte både presse og fans på alene, og det var underholdning i seg selv å lese Keanus kroppsspråk under den over timeslange seansen.

Jeg spurte både ham og Sandra om Keanus åpenbare misnøyde med fokuset på hans person. ...og lurer du på hva han svarte? Ja, da må du nok vente til Absolutt er tilbake på TV 2 i midten av august. Sorry. :)

Fortsatt god sommer, folkens!

Livet etter skilsmissen

Jennifer NY

Jennifer Aniston har de siste årene vært en svært omtalt kvinne. Spesielt etter skilsmissen fra ektemannen Brad Pitt har hun ukentlig vært på forsiden av alle verdens blader og aviser.
Nylig møtte jeg henne på en hotellsuite i Santa Monica.

- Jeg har det veldig bra! Hvaordan har du det? smiler hun når vi hilser.
Men før intervjuet kan starte må sminken rettes på. Hos en av verdens mest ettertraktede og vekre kvinner overlates ingenting til tilfeldighetene. Men på tross av livvakten utenfor døra, managere, publistsiter og sminkøser i rommet virker hun avslappa. Helt til jeg spør henne om hun ser noen ironi i at tittelen på hennes nye film er "The Break-Up".

- Selvfølgelig gjør jeg det, sier hun og blir stille. .
- Men det var faktisk en fin opplevelse å spille inn filmen. Først føltes det rart, men jeg forstod at det var en grunn til at akkurat jeg fikk tilbud om å gjøre denne filmen akkurat nå.

En av grunnene til at filminnspillinga var så morsom er kanskje Vince Vaughn, som Jennifer har blitt koblet til. Men klok av avskade holder Jennifer nå potte tett om sitt privatliv.

- Hun er en veldig flink skuespiller og hun har en varme ved seg som smitter over på andre, forteller Vince når jeg treffer ham litt senere på dagen. Men heller ikke han åpner opp om den angivelige kjenidsromansen. Tabloidpressen har lenge gasset seg i det faktum at Vince også er en gammel venn av Jennifers eksmann Brad Pitt

Ja ja, men nok sladder, Jennifer føler hun har forandret seg svært mye i løpet av de to siste turbulente årene,

- Jeg har forandert meg mye. Nå handterer jeg ting i mitt pivatliv annerledes. Du kan vel si at jeg har lært det på den vanskelige måten. Selvfølgelig er det mye jeg savner fra tiden før gjennombruddet i "Friends", men jeg ville ikke vært dette foruten, smiler hun.


imgimg