Hater vaske seg

Ashton 300px

- Jeg liker ikke å dusje eller bade, så det å forberede meg til denne rollen var et strev, ler Ashton Kutcher om sin nye film hvor han spiller redningsmann i den amerikanske kystvakten. Men Hollywood-stjerna måtte pent venne seg til det våte element under innspillingen av filmen "The Guardian".

Jeg er i Berlin for å møte fyren som du om kort tid kan se på kino. Her spiller Ashton en ivrig og kjepphøy elev, mens veteranen Kevin Costner er læremesteren. Mens Ashton trente i åtte måneder for rollen, var ikke det noe Kevin orket å gjøre.

- Jeg hater å gå på treningsstudio, og jeg hater å løfte jern. Men jeg liker å svømme litt, sier Costner da vi møter ham litt  senere på dagen. Veteranen er ikke redd for å bli gammel.

Guardian
- Jeg frykter ikke det å bli eldre. Jeg er veldig konfortabel med hvem jeg er. Datteren min synes jeg er verdens sterkeste. Og inntil hun gifter seg, vil jeg også være verdens kjekkeste i hennes øyne, smiler han.

Intervjuene med Ashton og Kevin ser du på TV 2 senere i høst.


 

"Sex og singelliv" p kino

Sex mote

TV-serien "Sex og singelliv" har forlengst lagt inn årene. For de som virkelig savner påfyll av denne typen underholdning er garantert "Devil Wears Prada" tingen. Filmen har premiere om kun kort tid på norske kinoer og er en herlig dose underholdning. Filmen bygger på boka ved samme navn, hvor handlingen er lagt til et amerikanske moteblad som styres med jernhånd av sjefen fra helvete (herlig spilt av Meryl Streep).
 
Jeg intervjuet Meryl, og de andre skuespillerne i sommer. Anne Hathaway spiller sjefens nye hardtarbeidende assistent. Og ferskingen Emily Blunt (og nei, hun er ikke i slekt med popstjerna James Blunt), stjeler mye av oppmerskomheten som Annes svært snobbete britiske bitchy kollega.  

En annen viktig aktør i filmen er Patricia Field. Stylisten og moteskaperen som virkelig sørget for å sette "Sex og singelliv" på kartet i sin tid. Hun har preget "Devil Wears Prada" like mye som TV-serien. På en måte spiller klærne en like viktig rolle som skuespillerne gjør.

- Det er nok av folk som ser på "Sex og singelliv" og kopierer stilen. Jeg synes folk heller skal la seg inspirere og finne sin egen stil. For det er etter det prinsippet jeg selv jobber, fortalte TV- og film-stylisten Patricia da jeg møtte henne i New York tidligere i høst.


[ Se deler av intervjuet gratis her ]


Kopierer han seg selv?

Matthew McConaughey er drømmemannen for mange. Og på film de siste åra har han spilt den samme kjekkas-rollen om og om igjen. Er det flere enn meg som synes at rollene hans ligner hverandre? At Matthew i realiteten spiller den samme fyren om og om igjen?

Synes plakatene til to av hans siste filmer illustrerer det ganske bra. Likheten mellom "How To Loose A Guy In 10 Days" (2003) og "Failure To Launch" (2006) er påfallende. Han poserer i alle fall identisk på begge filmplakatene... Døm selv!

How to  Failure

Ekstrem Harry Potter-forvandling?

HarryPotter anno2000
Slik så Emma, Daniel og Rupert ut da de ble presentert for pressen for
første gang høsten 2000. (Se flere bilder lenger ned på siden)


I helga så jeg "Harry Potter og ildbegeret" på nytt - denne gang på DVD. Til å være fjerde filmen i rekken er denne veldig god. Nesten som om de bare blir bedre for hver gang de lager disse filmene. Og skal vi tro J.K. Rowling, er det tre av dem igjen.

Jeg intervjuet Potter-gjengen da filmen hadde premiere i fjor høst. De tre barna - Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint - er sjarmerende tenåringer. Daniel og Emma er veldig energiske og har snakketøyet i orden. Rupert virker mer utilpass underintervjuer.

Møtte dem først på et hotell i rolige omgivelser og fikk gode intervjuer med Daniel og Emma. Ruperts svar derimot var gjerne ufullstendige og litt nølende. Da vi to uker senere skulle intervjue dem oppover den røde løperen på gallapremieren på Leister Square, fikk vi beskjed om at Rupert nå bare ville snakke med britisk presse. Ikke så stort tap egentlig, for de to andre var også denne gangen fulle av energi og hadde masse tid til oss, selv om regnet pøset ned.
 
Jeg spurte selvfølgelig Daniel om han kom til å være med i flere filmer. Og like etter fjorårets premiere, startet den samme gjengen med innspilling av film nummer fem. Han sa da han håpet å kunne fortsette i rollen, men tok ingenting for gitt.

Selv om de tre hovedrolleinnehaverne ikke kan være sikre på å få beholde rollene sine, tror jeg det skal veldig mye til før de byttes ut. For millioner av kinogjengere verden over er det utenkelig at Harry, Hermine eller Ronny skal kunne spilles av andre skuespillere.
    
Men tilbake til helgas DVD-kveld hjemme i stua. Mens jeg så filmen ble jeg veldig fasinert over hvor mye disse unge skuespillerne har forandret seg. Gikk faktisk tilbake til den første Potter-filmen for å studere.

Det er helt sikkert flere enn meg som synes det er morsomt å se på hvordan deres forvandling. Her ser du hvordan Daniel har forandret seg.

HarryPotter2001 200px  HarryPotter2002 200px
HarryPotter2004 200px  HarryPotter2005 200px


Film, fest og fyll

Ane og Pia
(Foto: Side2)

Som du sikkert har fått med deg, har det vært filmfestival i Haugesund den siste uka. Her har det blitt vist  mye god film, men er du på utkikk etter filmstjerner må du lete lenge. Det som anses som Norges viktigste filmfestival er lite spennende når det kommer til stjerneglans. En håndfull norske skuespillere har vært innom byen, men Marilyn Monroe-statuen på kaia er det nærmeste filmfestivalen kommer til stjernedryss. 

Her hadde jeg egentlig bare tenkt å skrive noen linjer om de beste filmene jeg har sett  i Haugesund, men her kommer også noen tanker gjort i en by fylt med fulle kinosjefer og stressa filmarbeidere.

På tross av mangelen på filmstjerner i filmbyen, må jeg si at jeg synes årets Amanda-utdeling klarte å skape mye tiltrengt glamour, selv om det ikke var mange andre skuespillere enn de nominerte som møtte opp til prisutdelingen. Utdelingen ble sendt for første gang på TV 2 - og jeg vet jeg er partisk - men årets show var hundre ganger bedre enn det har vært de siste åra på NRK. Dorthe vorset og holdt nachspiel og Thomas Giertsen laget en morsom ramme på utdelingen.  

Men kan vi til neste år ønske oss at ikke bare nominerte skuespillere dukker opp til showet? Her burde alle kjenne sin besøkelsestid for noe som skal være den viktigste kvelden i året for norsk filmbransje. Ikke bare for at aviser og blader skal få avbilde kjendiser på en rød løper, men kanskje for at nordmenn skal forstå at vi har en filmbransje som gjør det bra om dagen.

All heder til de som faktisk gjorde mye av seg (Ane Dahl Torp, Nicolay Cleve Broch, Liv Ullmann og Pia Tjelta) og som turde "kaste glans" og ikke sprintet nedover den røde løperen for å unngå fotografene.

Norsk filmbransje er nok litt snobbete på dette punktet, da gjeldende regel er at man ikke skal stikke seg ut. Og om du gjør det, skal det i hvert fall ikke se ut som du trives i rampelyset. Derfor var det herlig å se folk som Ane og Nicolay virkelig ta den ut i begynnelsen av festivaluka. I år hadde begge gjort noe så unorsk som å få stylisthjelp (av Baron Von Bulldog) før de inntok løperen i Haugesund. 

Mens TV-seerne satt spente og ventet på å se hvem som stakk av med de gjeve prisene, satt bransjefolka i salen under Amanda-utdelingen og gjorde seg klare for festen på Rica Maritim nede i gata. Her stod drikke og stående buffet klare til å inntas av flere hundre filmfolk.

Som du forstår, dreier ikke Haugesund seg om stjerneglitter. Dette er kinosjefene og filmbyråenes festival. Her går de ut og spiser og drikker sammen. Forholdene er små og alle kjenner alle. Hyggelig, men voldsomt spennende er det ikke.

Spennende var derimot noen av filmene som ble vist denne uka. Og det er jo tross alt det som er det viktigste...

Little Miss    Uro    Heartbreak

"Little Miss Sunshine"
er min favoritt fra årets festivalprogram. En morsom og merkelig film om den dysfunskjonelle Hoover-familien på reise gjennom USA. På tross av stødige skuespillere som Greg Kinnear, Steve Carell  og Toni Collette, er det unge Abigail Breslin som klart stjeler showet.

Et annet høydepunkt fra denne uka er selvfølgelig "Uro". Spesielt Nicolay Cleve Broch imponerer i den hardstlående rollen. Svært god norsk film!

"Heartbreak Hotel"
er en morsom svensk film, som får deg til å tenke på "Thelma & Louise". Helena Bergstrøm er herlig i rollen som nyskilt festglad 40-åring.  


Smlei Spacey i Paris

Spacey

Jeg er i Paris hvor stjernene fra filmen ”Superman Returns” har sitt første stopp i Europa. I kveld er det rød løper og festpremiere, men nå i formiddag har Brandon Routh (Supermann/Clark Kent), Kate Bosworth (Lois Lane), Kevin Spacey (Lex Luthor) og regissør Brian Singer møtt deler av den trykte pressen. Jeg "snek" meg inn på pressekonferansen på Hotel Bristol i formiddag.

Jeg skal møte skuespillere og regissør i kveld på den røde løperen, og i morgen når skuespillere og regissør setter seg ned for å snakke litt mer grundig med TV-reportere. Hva som kommer ut av disse intervjuene kan du se i God kveld Norges ”Supermann”-spesial som sendes på TV 2 i høst.

Men nå litt om pressekonferansen. Slike arrangement kan være ganske rare, for her plasserer man ca 60 journalister i samme rom og alle kjemper om å få komme til og stille et spørsmål. I dag var det for meg et greit sted å finne ut hvilke temaer stjernene liker å snakke om, og hvilke temaer som kan være greit å ta med videre i mine egne intervjuer i morgen.

Rommet hvor pressen var samlet i dag var dekorert som om vi befant oss i Daily Planets redaksjonslokaler. Art deco-malte vegger og store rammer med forsider hvor Supermann var hovedoppslaget. Da Supermann-gjengen endelig kom (de var over en time forsinket) - tok det ikke lang tid å forstå at Kevin Spacey kjedet seg. Han la heller ikke skjul på at slike pressekonferanser er det verste han vet. Da han fikk spørsmål om hva han ville gjort om han hadde "Mannen av stål" sine krefter, svarte han:
- Jeg hadde brukt Supermann  krefter til å for alltid gjøre slutt på pressearrangement som dette.

Salen brast ut i latter, og ingen dumme spørsmål ble heretter rettet skuespillervetaranen, som nå om dagen bruker det meste av tiden som kunstnerisk leder for teateret Old Vic i London.

supåer 1

Brandon Routh på sin side svarte gravalvorlig:
- Supermanns styrke er å bringe folk sammen. Hadde jeg hatt hans evner ville jeg bragt alle verdenslederne i samme rom og fått dem til å snakke sammen, sa han.

Kate Bosworth satt det meste av de 45 minuttene som pressekonferansen varte, stum ikledt en svart design-blondekjole.

Til skuespillernes forsvar så skal det sises at det blir stilt mange rare spørsmål på slike møter med pressen, så det er nesten forståelig at en fyr som Spacey tydelig gir blaffen i hvordan han oppfattes. Her finner du journalister fra alle verdens blader og aviser, og derfor blir teamene og kvaliteten på spørsmålene svært varierende.

Men dagen etter Frankrikes nedelag mot Italia i World Cup-finalen, var fotball et naturlig  tema i dag
- Tidligere i vår ble jeg spurt i et intervju med FIFAS internettsider hva jeg trodde resultatet i årets finale ville bli. Og da svarte jeg 1-1 og ekstraomganger, fortalte en tydelig stolt Brandon Routh.
- Jeg synes det var helt fantastisk å rusle rundt i en nesten bilfri Paris under kampen i går kveld, sa han før han var rask med å legge til:
- Men jeg er veldig lei meg på Frankrikes vegne. Det var en veldig følelsesmessig kamp, spesielt for dere.

PS: Så filmen i morges, og likte den veldig godt. Regissør Bryan Singer har klart å oppdatere Supermann-sagaen. Det hele ender ikke opp med å bli fullt så sukkersøtt som man kanskje kan frykte fra snille ærlige og redelige Supermann. Og Brandon Routh er ikke så verst i rollen som Kryptons store sønn i blå trikot. :)

supermann avissuper 2
T.v.: Morsom førsteside av Daily Planet hvor Supermann flyr forbi Eiffeltårnet.
T.h.: Brandon Routh og Kate Bosworth på pressekonferansen på Hotel Bristol i Paris.


Routh&Bosworth