Film, fest og fyll

Ane og Pia
(Foto: Side2)

Som du sikkert har fått med deg, har det vært filmfestival i Haugesund den siste uka. Her har det blitt vist  mye god film, men er du på utkikk etter filmstjerner må du lete lenge. Det som anses som Norges viktigste filmfestival er lite spennende når det kommer til stjerneglans. En håndfull norske skuespillere har vært innom byen, men Marilyn Monroe-statuen på kaia er det nærmeste filmfestivalen kommer til stjernedryss. 

Her hadde jeg egentlig bare tenkt å skrive noen linjer om de beste filmene jeg har sett  i Haugesund, men her kommer også noen tanker gjort i en by fylt med fulle kinosjefer og stressa filmarbeidere.

På tross av mangelen på filmstjerner i filmbyen, må jeg si at jeg synes årets Amanda-utdeling klarte å skape mye tiltrengt glamour, selv om det ikke var mange andre skuespillere enn de nominerte som møtte opp til prisutdelingen. Utdelingen ble sendt for første gang på TV 2 - og jeg vet jeg er partisk - men årets show var hundre ganger bedre enn det har vært de siste åra på NRK. Dorthe vorset og holdt nachspiel og Thomas Giertsen laget en morsom ramme på utdelingen.  

Men kan vi til neste år ønske oss at ikke bare nominerte skuespillere dukker opp til showet? Her burde alle kjenne sin besøkelsestid for noe som skal være den viktigste kvelden i året for norsk filmbransje. Ikke bare for at aviser og blader skal få avbilde kjendiser på en rød løper, men kanskje for at nordmenn skal forstå at vi har en filmbransje som gjør det bra om dagen.

All heder til de som faktisk gjorde mye av seg (Ane Dahl Torp, Nicolay Cleve Broch, Liv Ullmann og Pia Tjelta) og som turde "kaste glans" og ikke sprintet nedover den røde løperen for å unngå fotografene.

Norsk filmbransje er nok litt snobbete på dette punktet, da gjeldende regel er at man ikke skal stikke seg ut. Og om du gjør det, skal det i hvert fall ikke se ut som du trives i rampelyset. Derfor var det herlig å se folk som Ane og Nicolay virkelig ta den ut i begynnelsen av festivaluka. I år hadde begge gjort noe så unorsk som å få stylisthjelp (av Baron Von Bulldog) før de inntok løperen i Haugesund. 

Mens TV-seerne satt spente og ventet på å se hvem som stakk av med de gjeve prisene, satt bransjefolka i salen under Amanda-utdelingen og gjorde seg klare for festen på Rica Maritim nede i gata. Her stod drikke og stående buffet klare til å inntas av flere hundre filmfolk.

Som du forstår, dreier ikke Haugesund seg om stjerneglitter. Dette er kinosjefene og filmbyråenes festival. Her går de ut og spiser og drikker sammen. Forholdene er små og alle kjenner alle. Hyggelig, men voldsomt spennende er det ikke.

Spennende var derimot noen av filmene som ble vist denne uka. Og det er jo tross alt det som er det viktigste...

Little Miss    Uro    Heartbreak

"Little Miss Sunshine"
er min favoritt fra årets festivalprogram. En morsom og merkelig film om den dysfunskjonelle Hoover-familien på reise gjennom USA. På tross av stødige skuespillere som Greg Kinnear, Steve Carell  og Toni Collette, er det unge Abigail Breslin som klart stjeler showet.

Et annet høydepunkt fra denne uka er selvfølgelig "Uro". Spesielt Nicolay Cleve Broch imponerer i den hardstlående rollen. Svært god norsk film!

"Heartbreak Hotel"
er en morsom svensk film, som får deg til å tenke på "Thelma & Louise". Helena Bergstrøm er herlig i rollen som nyskilt festglad 40-åring.  


Kommentarer:
Postet av: Stein

Hva annet kan de forvente nr de legger en slik festival til forblste Haugesund, hehe

25.aug.2006 @ 08:34
Postet av: Kre K

Det er da litt stt da se p de f kjendisene vi har plaske rundt i den lille andedammen :-)

25.aug.2006 @ 09:16
Postet av: Katiebeane

Your site is the best, I like your navigation on this site, thanks :)

24.sep.2007 @ 20:24
Postet av: Gormlessnorman

I am happy, that I found your site. Is the best!

01.nov.2007 @ 01:13
URL: http://gormlessnorman.blogspot.com
Postet av: Kinomoja

Hello there! Just came across your site and thought I would say hello

05.nov.2007 @ 20:42
URL: http://kinomoja.blog.ca
Postet av: Lightcine

Very informative...God Bless

15.nov.2007 @ 21:41
URL: http://lightcine.blog.ca
Postet av: Kogosamo

I enjoyed my visit. Greetings from Germany

20.nov.2007 @ 00:08
URL: http://kogosamo.blog.ca
Postet av: ChronicleWest

Great site! Lots of useful information!

Postet av: Hdotcom

The spam is very bad everywhere.
anyway really enjoy your site

23.nov.2007 @ 20:53
URL: http://hdotcom.blogspot.com
Postet av: Penelope Cruz Star

Good site, good idea, but, in my humble opinion, you need change design..

02.des.2007 @ 09:57
URL: http://penelope-cruz-star.blogspot.com
Postet av: Nicole Kidman 2007

I am really impressed!!

03.des.2007 @ 20:14

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/1882550