Sommerferie i Hobbiton

Hobbiton skilt landskap

Kanskje litt sent å begynne planleggingen av årets sommerferie nå, men her kommer likevel et lite tips om et spennende reiseemål. Er du filminteressert, så har du helt sikkert fått med deg at de tre "Ringenes herre"-filmene ble innspilt på New Zealand.

Da jeg var på ferie der rundt årsskiftet, tok jeg selvfølgelig turen innom den lille småbyen Matamata, hvor utendørsscenene av hobbitenes hjemsted Hobbiton ble innspilt. Matamata ligger på New Zealands nordlige halvdel. Innspillingen skjedde under mye hemmelighetskremmeri på en enorm sauefarm. I dag tjener bøndene penger både på sauer og turister... Kanskje går det akkurat for det samme?

Foruten om en del kulisser utstilt i Wellington lenger sør i landet, er dette det eneste bevarte utendørs filmsettet fra den populære filmtrilogien.

Etter å ha blitt busset ut på sauefarmen kunne vi fritt vandre i Frodo og Bilbo Baggins grønne nabolag. Nå skal det sies at de som driver denne tursitattraksjonen er underlagt svært strenge restriksjoner fra filmselskapet New Line. De får for eksempel ikke dekorere jordhullene slik de så ut i filmen, men bare vedlikeholde kontruksjonene på enklest mulig måte. Dette høres kanskje strengt ut, men normalt rives slike filmsett etter innspillingen er over. Det spekuleres i at grunnen til at sauefarmer-familien får lov til å gjøre dette, er at de planlegger enda en film bygget på J .R. Tolkiens bøker - "Hobbiten" - og derfor har interesse av å bevare stedet for en ny filminnspilling. "Hobbiten" tar som kjent for seg forhistorien til "Ringenes herre"-filmene.

Hobbiton takskilt Hobbiton Peter Jackson
Hittil har nærmere 100 000 turister utforsket Hobbiton i byen Matamata på New Zealand.
Til høyre: Peter Jackson under innspillingen av trilogien.

Kan absolutt anbefale Hobbiton, om du har tenkt deg til New Zealand. I tillegg er det ufattelig mye annet vakkert å se i dette spennende landet. Om du tar turen til det populære filmsettet vil du nok ikke treffe Peter Jackson. Men du er garantert å treffe 15 000 sauer som nå gresser på Ringenes herre-regissørens gamle tomter.

Og så kan vi jo håpe på at Jackson og hans filmteam en dag igjen inntar denne vakre delen av New Zealand - og gir oss enda en filmklassiker.

Hobbiton Vegard Hobbiton landskap
Meg utenfor Bilbo Baggins hule.
Til høyre: utsikt fra Bilbos hjem.

Hobbiton Partytree Hobbiton sau
Det store treet i midten, er det berømte treet hobbitene fester under i den første filmen.
Til høyre: I dag er det sauer og ikke hobbiter, som koser seg i de idylliske omgivelsene.

Kommentarer:
Postet av: Geir

Du har mest sannsynlig verdens kuleste jobb Vegard. Hvor lang erfaring må du ha før du får dratt på slike oppdrag?

22.jun.2006 @ 14:44:25
Postet av: Stine

Var i Hobbiton selv da jeg var i New Zealand, men jeg synes at hele turen var preget av å tjene mest mulig penger...... jeg ble heller skuffet

22.jun.2006 @ 16:46:56
Postet av: Kristiane MK

Hei! bra blogg du hra gående her. Er du fra nord-norge? isåfall fra hvor?

23.jun.2006 @ 14:21:12
Postet av: Vegard

Hei Kristiane!
Takk! Jupp, jeg er fra Harstad. Men har ikke bodd der siden 93.

24.jun.2006 @ 18:35:18
Postet av: Merika

Genialt tips! :) Sydenferier begynner å bli veeel ensformig ferieform i lengden... Får legge dette reisemålet til i ønskelista.. :)

27.jun.2006 @ 23:35:20
Postet av: hanne

hei vegard
bra jobb du har:) hvor mange reisedøgn har du forresten i året? og hvordan er lønna?

28.jun.2006 @ 18:39:06
Postet av: Vegard

Hei Hanne!
TV 2 er et veldig hyggelig sted å jobbe. Vet faktisk ikke hvor mange reisedøgn jeg har. faktum er at jeg ikke er så lenge borte om gangen. Ja, får reist en del, men er sjelden borte mer enn to netter av gangen. Lønna klager jeg ikke på :)

04.jul.2006 @ 19:43:43

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1506389

imgimg